9 Μαΐ 2008

Εμπρός( Εφημερίδα Του Νομού Λέσβου)

ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Αντίλογος στις αιτιάσεις της ΑΠΟΛΙΣ...
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΟΣ
9/5/2008

Κύριε Διευθυντά,
Έλαβα γνώση των απόψεων της γυναικείας οργάνωσης «ΑΠΟΛΙΣ», όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσω της εφημερίδας σας ως απάντηση σε άρθρο των κ. Παπάνη και Γιαβρίμη για την κακοποίηση των ανδρών και έμεινα έκπληκτος με τις απόψεις της οργάνωσης και το ύφος τους.
Ουδείς νομίζω ότι αρνείται την ύπαρξη γεγονότων βίας κατά γυναικών και όλοι, πιστεύω, την καταδικάζουμε, όπως καταδικάζουμε και τη βία κατά των παιδιών, είτε αυτή προέρχεται από άντρες είτε από γυναίκες.
Όμως η εκπρόσωπος της «ΑΠΟΛΙΣ», αρνούμενη να δεχτεί την ύπαρξη βίας εναντίον των ανδρών, δείχνει να υιοθετεί την άποψη ότι μόνο οι άνδρες παράγουν βία και οι γυναίκες μόνο δέχονται βία. Η άποψη αυτή συνιστά βεβαίως σαφέστατη φυλετική διάκριση. Ας μας εξηγήσει λοιπόν αν θεωρεί ότι οι άνδρες γεννιούνται βίαιοι, σε αντίθεση προφανώς με τα κορίτσια, ή αν η ανατροφή τους (στην οποία προφανώς εμπλέκονται και οι μητέρες τους) τα κάνει βίαια ή φταίει κάτι άλλο. Αλήθεια, μόνο άντρες συμμετέχουν σε βίαιες ή εγκληματικές ομάδες και μόνο άντρες καταδικασμένοι για βία υπάρχουν;
Αν λοιπόν μας ενδιαφέρει η εξάλειψη κάθε είδους βίας, θα πρέπει να μην κλείνουμε τα μάτια μας και να μην ανεχόμαστε τη χρήση της απ’ όπου κι αν προέρχεται και όπως κι αν επιχειρείται να δικαιολογηθεί.
Προσωπικά, αναμένω από μια «Γυναικεία οργάνωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» να είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι σε όλα τα φαινόμενα βίας, τόσο φυσικής όσο και ψυχολογικής, και να είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να βοηθήσει στον περιορισμό τέτοιων φαινομένων, που δεν τιμούν την κοινωνία μας, αντί να προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει βία εναντίον αντρών, άνευ επιχειρημάτων, αλλά με την επίκληση προσωπικών κινήτρων σε όσους διατυπώνουν τέτοιες θέσεις.

Με εκτίμηση,
Νίκος Μάγκος


Απο την Εφημερίδα Του Νομού Λέσβου Εμπρός

www.emprosnet.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: