25 Ιουλ 2014

Ο ευαίσθητος μουσικός που σκότωσε τη γυναίκα του για την επιμέλεια παιδιών

Το Εφετείο, έκρινε ότι ο 42χρονος σκότωσε την άτυχη 36χρονη από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, μειώνοντας την ποινή του στα 20 χρόνια κάθειρξη.
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κατσιλάμπρου περί βρασμού ψυχής και ελαττωμένου καταλογισμού, όπως επίσης και το ελαφρυντικό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.
Πρωτόδικα ο 44χρονος σήμερα μουσικός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.
Στην απολογία του ο δράστης τόσο προανακριτικά όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο υποστήριξε πως έπειτα από έναν ακόμη καβγά τους, χτύπησε με ένα σίδερο την Παναγιώτα Μαζαράκη στο κεφάλι και στη συνέχεια, αφού το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα,  της έβγαλε τα ματωμένα ρούχα, έπλυνε το άψυχο σώμα της στην μπανιέρα και την τύλιξε με δύο σακούλες και ένα σεντόνι. Έπειτα δοκίμασε να τη θάψει αρχικά στο φρεάτιο του ασανσέρ και μετά κάτω από το σπίτι του σκύλου. Καθώς οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό, ο 38χρονος καθηγητής μουσικής έβαλε το πτώμα της στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στην Παιανία. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε, πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο Πικιώνη, όπου την έθαψε.
Ο δικηγόρος του 42χρονου καθηγητή μουσικής, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν ορθή δίκαιη, αφού όπως είπε υπήρξαν πάρα πολλές αποδεικτικές δυσχαίριες.
Από την πλευρά της, η οικογένεια της αδικοχαμένης σολίστ, μέσω του δικηγόρου της Φ. Μαζαράκη, δήλωσε:
«Έσπασαν τα ισόβια μεν, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για μία ποινή εικοσαετούς κάθειρξης. Δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί περί ψυχικού βρασμού την ώρα της δολοφονίας. Από πρόθεση δολοφόνησε την Παναγιώτα. Αυτή είναι μια δικαίωση για την οικογένεια και ηθικά είναι μια ανακούφιση».
Κατηγορούμενος: «Ο έντονος καυγάς με οδήγησε στο έγκλημα»
Ο 42χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ξέσπασε σε λυγμούς και προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με το θύμα που τον οδήγησε στο έγκλημα, όταν η σύζυγός του αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους.
«Με έθιξε, έθιξε τον  ανδρισμό μου. Τώρα, εκ των υστέρων,  καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει… Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη», είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος αναφερόμενος στο περιστατικό υποστήριξε πως η σύζυγός του τον απείλησε με μαχαίρι.
«Πήρε από το συρτάρι της κουζίνας το μαχαίρι και μου επιτέθηκε, εγώ έφυγα, ανέβηκα πάνω και μπήκα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη με ακολούθησε φωνάζοντας «θα σε σκοτώσω». Τότε πήρα το σίδερο και τη χτύπησα στο κεφάλι. Αμέσως σηκώθηκε και μου είπε τι έκανες ρε μ...κα, θα σε κλείσω για πάντα στη φυλακή. Τότε τη χτύπησα με δύναμη, με γροθιά στο στήθος. Εκείνη έπεσε κι έμεινε ακίνητη. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά μάταια. Μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί με έπιασε πανικός. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να αυτοκτονήσω. Μετά όμως σκέφτηκα να αποκρύψω το γεγονός, μήπως και κατορθώσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.
Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια όπως είπε, έθαψε και τσιμέντωσε το πτώμα στο πάρκο Πικιώνη, από πανικό, ενώ επέρριψε ευθύνες στον εαυτό του γιατί όπως είπε έπρεπε να είχε φύγει από την αρχή του καυγά.
Είπε ακόμη ότι είχαν συχνούς τσακωμούς εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, ενώ υποστήριξε πως η σύζυγός του χειροδικούσε σε βάρος του και του μιλούσε άσχημα.

«Προτιμούσε να κάνει έναν καυγά και να ξεσπάσει πάνω μου σαν να ήμουν σάκος του μποξ, παρά να λύσει το πρόβλημα. Το ότι εγώ ήμουν 2μετρα κι εκείνη 1.60 δεν σημαίνει ότι δεν με χτυπούσε. Κι ο μεγαλύτερος πόνος είναι ο ψυχικός. Χίλιες φορές να με χτυπούσε ένας μπράβος παρά η 1.60μ γυναίκα μου, που αγαπούσα», είπε ο κατηγορούμενος.
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=232303&artTitle=espasan_ta_isovia_gia_ton_kathigiti_pou_dolofonise_kai_tsimentose_ti_gynaika_tou

Δεν υπάρχουν σχόλια: