18 Οκτ 2012

Αυτοκτονίες 15χρονων από προβληματικές οικογένειες

Άγνωστοι οι λόγοι που την οδήγησαν, ενώ φέρεται να άφησε σημείωμα
Τραγικό τέλος στη ζωή της έδωσε μία 15χρονη στην Κηφισιά, η οποία, αφού είχε απειλήσει ότι θα αυτοκτονήσει, βρέθηκε λιπόθυμη το απόγευμα μέσα σε ντουλάπα στη σοφίτα του σπιτιού της, έχοντας δίπλα της δύο μπουκαλάκια από άγνωστο σκεύασμα, και μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης, όπου κατέληξε.
Το κορίτσι είχε κλειστεί στη σοφίτα και ζητούσε από τους γονείς του να μην εισέλθουν, διότι θα εισπνεύσουν θανατηφόρα αέρια, ενώ την έβγαλαν από το δωμάτιο μετά από παρέμβαση πυροσβεστών. Φέρεται να είχε αφήσει σημείωμα, αλλά τα αίτια της αυτοκτονίας παραμένουν άγνωστα.

ΣΧΟΛΙΑ: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/428801/sok-me-autoktonia-14hronis-stin-kifisia-/
katerina
ειτε μας αρεσει ειτε οχι πιστευω οτι την κυρια ευθυνη για το τραγικο γεγονος κ γενικα για το πώς μεγαλωνει ενα παιδι, την εχουν οι γονεις. βεβαια κανενας γονιος δε θελει το κακο του παιδιου του κ απλα επειδη κανενας δε τους εμαθε πώς να το μεγαλωσουν σωστα,κανουν τραγικα λαθη κ δεν εξαιρω τν εαυτο μου.διδασκουν τοσα αχρηστα πραγματα στα σχολεια κ δε διδασκουν το σημαντικοτερο, πώς να μεγαλώσουμε σωστα τα παιδια μας, ωστε να εχουμε χαρουμενα παιδια που θα αποτελεσουν τις βασεις για "γερες" κοινωνιες. τα συλλυπητηρια μου στν οικογενεια!
Filip και με τις σπουδες ετσι οπως τα εχουν κανει και σπρωχνουν τα παιδια στην απελπισια...προχθες ειδα μια κοπελιτσα κουκλα σε ενα βενζιναδικο ,υπαλληλος να δινει τον δικο της αγωνα με τις αντλιες,αν ειναι να πεθανεις απο το αγχος στα διαβασματα για να παιρνεις πεντοκοσια ευρω να το χ..σω !!!
jerry
Φταίει το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Τα παιδιά από 11 χρόνων διαβάζουν μέχρι δωδεκα το βραδη για να μαθαίνουν σαν παπαγάλοι. Κάθε εβδομάδα γράφουν τεστ για διάφορα μαθήματα. Δεν έχουν χρόνο να ειρεμήσουν, δεν βλεπουν το φως και πέφτουν σε κατάθλιψη από τη κούραση. Μιλάω σαν γονείς και δεν θέλω να γίνει αυτό στο παιδί μου αλλά απορω "τί μπορούμε να κάνουμε". Μιλάω με το παιδί κάθε μέρα να ξέρει ότι "ότι και να γίνει, είμαστε εδώ και παντα υπαρχουν λυσεις".
νομιζω πως τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι. σαφως και το μαθητικο προγραμμα ειναι πιεστικο αλλα απο οσο ξερω παλιοτερα τα πραγματα ηταν πολυ πιο δυσκολα. Σκεψου οτι καποτε εδιναν εξετασεις απο το δημοτικο στο γυμνασιο και μαλιστα απετιτικες και δεν νομιζω να υπηρχαν τετοιες καταστασει. Ειμαι 19 χρονων για αυτο στο λεω.Δεν νομιζω οτι τα διαβασμα θα μπορουσε να οδηγησει σε αυτη την κατασταση. Κατα την αποψη μου την ευθυνη την εχουν κυριως οι γονεις και κυριος υπαιτιος ειναι αυτο [...] το ιντερνετ και το facebook .επεισης ολοι οι γονεις απαιτουν απο τα παιδια τους να ειναι καλοι μαθητες. Μην τα τρελενεται τα παιδια δεν θα γινουμε ολοι επιστημονες. Με τα λμε οτι υπαρχει ανεργια. για δειτε παλια ποσοι ειχαν πτυχιο και ποσοι κανανε χειρωνακτικες εργασιες. Δεν θελω να επεκταθω διοτι το θεμα ειναι πολυ λυπηρο και τραγικο και ελπιζω να διελευκανθει η υποθεση γιατι κατι κρυβεται κατα την γνωμη μου απο πισω. Ειναι αδυνατο ενα παιδι να οδηγηθει ετσι ευκολα σε αυτοκτονια

vonapartisΤρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 10:43λες η 15 αχρονη να μην αντεξε την σκληρη σταση της τροικα και ειπε να την κανει με ελαφρα πηδηματακια;
υπαρχουν και αλλοι λογοι αυτοκτονιας (δυστυχως) και δεν πηγαζουν ολα τα προβληματα των ανθρωπων απο την πολιτικη...
kost@sΤρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 12:12ναι απάντα του και εσύ σοβαρά. δεν βλέπεις ότι έχει πρόβλημα?
DimosthenisΔευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, 22:24Πολυ κριμα, συλλυπητηρια στην οικογενεια της.
istosglΔευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, 22:07εκνευριζομαι καθε μερα οταν ακουω αυτοκτονια νεου..και ολοι κοιμουνται [...] παλιο νεαταξίτες που δε δινεται ιδανικά στους νεους..μαθαινετε με τα τσοντοκάναλα ο πατερας ναχει γγομενα η μανα νάχει γγομενο..και το παιδι σε ενα δωματιο να βλεπει ντιβιντι...δε του μιλατε για τη ζωη και τους κινδυνους..τα αφηνετε ερμαιο..και εκεινο λυγίζει με το παραμικρο θροισμα φυλλου..ως ποτε αυτό..

Και παρόμοια αυτοκτονία, στις 7 ΣΔεπτεμβρίου, στον Καναδά:

http://sygapalarissa.blogspot.gr/2012/10/15.html?spref=bl

Δεν υπάρχουν σχόλια: