11 Νοε 2008

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΓΑΠΑ

ΣΥΓΑΠΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
www.sos-sygapa.eu


Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΥΓΑΠΑ,

Ο αγώνας τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί εδώ και τέσσερα χρόνια (Δεκέμβριος του 2004) έφθασε σε ένα σημαντικό σημείο ενημέρωσης των πολιτών και της κοινωνίας όσον αφορά στα διαζύγια και τις δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά.
Όπως γνωρίζετε, με τις άκαμπτες προσπάθειές μας σΆόλη την Ελλάδα, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και ημερίδες, τη δημοσιοποίηση του έργου μας και τις προτάσεις σε υπουργεία (Παιδείας, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Υγείας, Δημόσιας Τάξης, κτλ) καθώς και στη Βουλή όπου η Επιτροπή ισότητας πέρυσι συζήτησε το θέμα μας και φέτος συζητήθηκαν έστω και σε επερωτήσεις τα κοινωνικά θέματα στα οποία αναφερόμαστε και για τα οποία αγωνιζόμαστε και έδωσε την αντανάκλαση των δίκαιων αιτημάτων μας. Αυτά αναφέρονται τόσο στο καταστατικό μας, στη διακήρυξη αρχών μας όσο και στις πρόσφατες δηλώσεις μας και είναι: Συνεπιμέλεια-εναλλασόμενη κατοικία, ελεύθερη επικοινωνία, κοινωνικές υπηρεσίες, οικογενειακά δικαστήρια, διαμεσολαβητή και άλλα.
Πολλά άλλα κέντρα και συμφέροντα προσπάθησαν κατά καιρούς να ανακόψουν την πορεία μας και μέσω εντεταλμένων εκπροσώπων τους (κυρίως στην Αθήνα), εκμεταλλευόμενοι τις ανθρώπινες αδυναμίες όπως η αρχομανία, πολιτικολογία, κτλ δίχως να καταφέρουν τίποτα παρά μόνο την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων του έργου μας.
Όπως καταλαβαίνετε, μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, δίχως πόρους, παρά μόνο με την ψυχική δύναμη και την αγάπη προς τα παιδιά μας δεν μπορεί να έχει ρόλο εκτελεστικού παράγοντα. Δεν είμαστε ούτε καθεστωτικό ούτε βουλευτικό όργανο για να αποφασίζουμε και να ελέγχουμε. Ο ρόλος μας είναι καθαρά συμβουλευτικός και κοινωνικός. Μόνο αυτό μπορούμε να δώσουμε και να μην εμπιστεύεστε σε κάθε άτομο που με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΓΑΠΑ, σας δίνει ψευδείς υποσχέσεις, εκτιμήσεις και εντυπώσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση είναι τα ανώτερα όργανα και αυτά λειτουργούν τακτικότατα και μας έχουν δώσει εξουσιοδότηση των μέχρι τώρα ενεργειών. Εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μπορούν να τεθούν στην προσεχή ΓΣ. Κάθε άλλη ενέργεια, θεωρείται υπονομευτική και δόλια ενάντια στο κίνήμά μας. Οι δε δημοσιογράφοι περιμένουν φαιδρότητες για να γελοιοποιήσουν το θέμα μας. Αυτό το κίνημα δημιουργήθηκε με πόνο ψυχής και μόνο με ενότητα και συσπείρωση θα ευδοκιμήσει.
Τα παραρτήματα με τριμελή όργανα λειτουργούν, προς το παρόν άριστα και είναι 32 στον αριθμό, σε κάθε Ελληνική πόλη. Στην Αθήνα, η θητεία του τριμελούς Συμβουλίου έληξε και να εμπιστεύεστε προς το παρόν στα εντεταλμένα από το ΔΣ μέλη που είναι οι: Σταύρος Μεταξάς, Αίας Μανθόπουλος, Βασίλης Λάμπρος. Το γραφείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας και από έλλειψη εθελοντών και μελών με ανιδιοτέλεια.

Καλείστε να συμμετάσχετε στο πρώτο Διεθνές συνέδριο που διοργανώνουμε, στη Δράμα, 3-5 Ιανουαρίου όπου δήλωσαν συμμετοχή παγκοσμίου φήμης επιστήμονες, όπως: Φθενάκης Β, καθηγητής-κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο της Γερμανίας που αναμόρφωσε το οικογενειακό δίκαιο στη Γερμανία, Y. Dalaire, ψυχολόγος σε θέματα ανδρικών σπουδών στο Καναδά, H. Rolandos ψυχίατρος-νομικός ειδικός στο Σύνδρομο Γονικής αποξένωσης (PAS), Θ. Χριστοδουλάκης, ψυχίατρος ειδικός στις επιπτώσεις των διαζυγίων στα παιδιά και ενήλικες και άλλοι πολλοί από Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Βέλγιο, κτλ. Την τελευταία ημέρα, 5 Ιανουαρίου (Νομαρχιακό Μέγαρο), θα πραγματοποιήσουμε τη τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΥΓΑΠΑ, όπου εκπρόσωποι όλων των Ελληνικών πόλεων θα εκλέξουν το Κεντρικό Πανελλήνιο Οργανο ΣΥΓΑΠΑ και θα γίνουν ανακοινώσεις για ευρωπαϊκή πορεία. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου όπως και όλες οι πληροφορίες είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες μας.
Συνεχίστε να υπογράφετε το ΅petitionΆ έντυπο για την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου το οποίο έχουν υπογράψει ήδη εκατοντάδες επώνυμοι, φορείς, οργανώσεις.
Ο αγώνας συνεχίζεται και μόνο έτσι κατακτώνται δικαιώματα. Καλό κουράγιο σε όλους. Ανδρες-γυναίκες έχουμε κοινό στόχο και αγώνα: Το συμφέρον των παιδιών μας. Κανείς έως τώρα δεν κατάφερε να σαμποτάρει το αναγνωρισμένο διεθνώς έργο μας.
Το ΔΣ:
Νίκος Σπιτάλας-καθηγητής, Πρόεδρος, Γιώργος Μουμουζιάς-Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Αντιπρόεδρος, Ντίνα Γιαννάκη-Λογίστρια, Γ. Γραμματέας, Θόδωρος Μελισσάρης-αστυνομικός, Ταμίας, Κείμης Κρυωνάς-υπάλληλος, Νίκη Μπαλάτη-καθηγήτρια μέλος, Γιώργος Λιτσάκης-επιχειρηματίας, μέλος.
Ενημέρωση και βοήθεια πάντα από τον έγκριτο δικηγόρο μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Β. Χειρδάρη, 210-6464713, Αινιάνος 8-Πεδίον Αρεως, τον δικηγόρο Κ. Δεμερτζή, (6973337780), από τον Σ. Νικουλουδάκη (6973239742), από τον Πρόεδρο (6942989785), από την σύμβουλο ψυχικής υγείας Μ. Παπαναστασίου (6978106059), από την κοινωνική λειτουργό Α. Πλευριτάκη (6978847148). Τηλέφωνα: 2106411977/2310524285.

Ιστοσελίδες και mails: www.sos-sygapa.eu , www.internationalienation.blogspot.com ,
spitalas@yahoo.gr , goneas2005@yahoo.gr,

ΤΟ ΔΣ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του, την διαγραφή τριών μελών της Αθήνας: Παπαρηγόπουλο Ιωάννη, Βυτινίδη Τάσο, Τσαμουργκέλη Ηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: