27 Αυγ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/08/2008

TO ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΑΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΓΑΠΑ

ΥΓΕΙΑ (ΨΥΧΙΚΗ) Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ) ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμφωνα με επιστημονικες στατιστικες, 30% των ελλήνων πάσχουν από ψυχικές ασθένειες. Αυτοί έχουν σχέση (μεταξύ τους ή και με άλλους), παντρεύονται και χωρίζουν. Τότε εκδηλώνονται συμπτώματα και προβλήματα. Συμπεραίνεται οτι δεν είναι αρμόδια η Δικαιοσύνη να λύσει το κατ'εξοχήν πρόβλήμα υγείας (ψυχικό). Ο δικαστής δεν μπορεί να αναγνωρίσει (και ακόμη περισσότερο να θεραπεύσει) το πρόβλημα διότι δεν είναι εξειδικευμένος, δεν έχει πραγματογνώμονες,κοινωνικές υπηρεσίες. Αλλά ακόμη και έτσι, δεν έχει δικαίωμα να αποξενώσει τον ένα γονέα από το παιδί (δίδοντας πενιχρή επικοινωνία). Οι Εισαγγελείς δεν έχουν δυνατότητα εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων και έτσι το πρόβλημα πάει από τον Αννα στον Καιάφα και η Πολιτεία δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα που αφορά ένα εκατομμύριο οικογένειες στη χώρα μας, παρά την πρόβλεψη και επιταγή του συντάγματος για προστασία της οικογένειας ως κύταρου της κοινωνίας. Από τα παραπάνω συμπεραίνεται οτι πάνω από 300.000 παιδιά έζησαν και ζουν με ψυχικά ασθενή γονέα. Το περιβάλλον αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς επιβαρύνει και ισοπεδώνει την ψυχική υγεία των παιδιών που έστω και αν έχουν γενετικά πρόβλημα, αυτό οριστικοποιείται από τον κοινωνικό-γονεικό περίγυρο. Ετσι δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας.
Εάν λάβει υπόψη του κανείς και το τεράστιο πρόβλημα των αναβολικών, ουσιών, ναρκωτικών και παραβατικότητας των ανήλικων όπως επίσης και το οικονομικό πρόβλημα των φτωχών οικογενειών που χωρίζουν λόγω ανέχειας πιστεύοντας οτι θα είναι καλύτερα αλλά διαπιστώνουν οτι καταστρέφονται αργότερα εξ'αιτίας των δικαστηρίων και των δικηγόρων, τότε αντιλαμβάνονται οι λίγοι οτι το μέλλον της χώρας μας δεν είναι καθόλου ευοίονο. Ο αλλοδαπός πληθυσμός αυξάνει, ενώ οι γεννήσεις των ντόπιων μειώνονται. Τα παιδιά μεγαλώνουν μονο με μάνα, δίχως ανδρικό πρότυπο και η κοινωνία οδηγείται σε αδιέξοδα.
Μόνο γενναίες πολιτικές λύσεις χρειάζονται τώρα, γρήγορα. Η ελληνική οικογένεια δεν υπάρχει πια και ο ανδρικός πληθυσμός βρίσκεται σε κρίση που επιβαρύνθηκε από τη πρακτική των δικαστηρίων να δίνουν την επιμέλεια των παιδιών αποκλειστικά στη μητέρα στερώντας το ανδρικό πρότυπο από τα αγόρια, δίδοντας υπερεξουσίες σε΄όλες τις γυναίκες που ζητούν διαζύγιο δίχως να αναλογισθούν τις ανάγκες των παιδιών και την καταστροφή του πατέρα. Ο άνδρας στη σημερινή εποχή είναι αγνός, θέλει οικογένεια και ασχολείται με τα παιδιά και το σπίτι. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δυστυχώς, όταν συζητάται το θέμα δεν δίδεται η πραγματικότητα από την πλειοψηφία αλλά αναφέρονται οι εξαιρέσεις. Οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις των γυναικείων οργανισμών-φορέων για την ισότητα στις τριτοκοσμικές χώρες έφερε οικονομικά και πολιτικά οφέλη και στην Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που διατηρείται η ίδια νοοτροπία η οποία είναι προς το συμφέρον των πολιτικών και των δικηγόρων. Κανείς δεν επιθυμεί να αλλάξει τίποτα, να μη θίξει τα συμφέροντα και ας γίνονται καθημερινά 50% των δικαστηρίων με διάδικους γονείς, ας αγωνίζεται το χαμόγελο του παιδιού, ο ΣΥΓΑΠΑ και άλλοι φορείς με εθελοντές και δίχως χρηματοδοτήσεις. Οι άλλες χώρες, τουλάχιστον μείωσαν το πρόβλημα με υποδομές, νόμους αλλά και επειδή υπάρχει Κουλτούρα, πολιτισμός, Παιδεία.
Σήμερα, χωρίζουν οι φτωχοί και η νοοτροπία της υπέρογκης διατροφής, με την προνομιακή υποστήριξη της γυναίκας (δίχως να ερευνάται το ποιόν και οι ικανότητές της), οδηγεί στην καταστροφή του άνδρα-πατέρα.
Για τους λόγους αυτούς αλλά και πολλούς άλλους, ο ΣΥΓΑΠΑ στηρίζει τις πρώτες 100 προσφυγές σε Δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα 23.000 μέλη του.
Ενημερωθείτε από τισ ιστοσελίδες του ΣΥΓΑΠΑ και στηρίξτε την προσπάθειά του για τα παιδιά των διαζυγίων αλλά και στις ενέργειές του στα ευρωδικαστήρια και στο διεθνές συνέδριο:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.sos-sygapa.eu
Η Κεντρική ιστοσελίδα περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια της ΜΚΟ ΣΥΓΑΠΑ, νομικά, ψυχολογικά και άλλα θέματα. Ενημέρωση για το Διεθνές Συνέδριο της Δράμας (3-5 Ιανουαρίου 2009) και μια καταπληκτική συλλογά από επιστημονικά κείμενα και προσωπικές ιστορίες που συγκινούν. Η είσοδος-παρουσίαση του site είναι πρωτότυπη και έχει αποσπάσει διεθνείς εύσημες μνείες.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ
http://internationalienation.blogspot.com
Η ιστοσελίδα αυτή ενημερώνει για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης (PAS Parental Alienation Syndrome) για το Σύνδομο της Στοκχόλμης και δίνει βήμα σε όλους τους πολίτες (γονείς και νέους) για να πουν τις απόψεις τους επάνω σε θέματα οικογένειας, σχέσεων, κτλ. Ενημερώνει για τις διεθνείς δράσεις και έχει συνδέσμους (links) σε όλες τις ιστοσελίδες του κόσμου που αφορούν το διαζύγιο, την οικογένεια και μάλιστα με βιντεο-ενημέρωση. Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά. Αξιο λόγου είναι το βίντεο για την προβολή-κοινωνική διαφήμιση.

ΣΥΓΑΠΑ 1 (ΛΑΡΙΣΑ): http://sygapalarissa.blogspot.com Η ιστοσελίδα αυτή αναφέρεται στη δράση του γραφείου Λάρισας (Αιόλου 102), στο έντυπο πληροφόρησης, στις συναντήσεις και στο Συνέδριο του Ιανουαρίου φυσικά. Οι αναφορές των πολιτικών και δηλώσεις τους για το κοινωνικό έργο του Συλλόγου καθώς και η επικαιρότητα στο νομικό κομμάτι του διαζυγίου και οι προτάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δίνουν το στίγμα-χάρισμα της οργάνωσης.

ΣΥΓΑΠΑ 2 (ΗΜΑΘΙΑΣ) www.olganos.blogspot.com
Αποτελεί το πιο ακτιβιστικό site της οργάνωσης, με θέματα δράσης, βίντεο από ενέργειες του Συλλόγου, επιστολές και αναφορές στα εξαφανισμένα παιδιά. Κυρίαρχο είναι το Διεθνές Συνέδριο και το PAS (σύνδρομο αποξένωσης στο διαζύγιο). Υπάρχουν περισσότερα από εκατό βίντεο και δημοσιότητα-δημοσιοποίηση των θεμάτων της οργάνωσης όπως και πολιτικές θέσεις.

ΣΥΓΑΠΑ 3 (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ) www.sygapalexandroupolis.blogspot.com
Σ'αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε επιστημονικά κείμενα από γυναίκες ειδικούς για το κοινωνικό πρόβλημα των διαζυγίων, την πατρική αξία, ημερίδες, ανακοινώσεις, Συνέδρια.
Η προσφυγή στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σε πρώτη διάταξη. Θέματα Πολιτισμού-Παιδείας και κουλτούρας, βιβλία είναι κυρίαρχα όπως και η δημοσιότητα-ΜΜΕ.

ΣΥΓΑΠΑ 4 (ΠΑΤΡΑΣ) www.sygapapatras.blogspot.com
Εδώ, κυριαρχούν τα ξένα βίντεο, η ελληνική δράση, οι ενδιαφέρουσες ιστορίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα παιδιών, τραγούδια σε βίντεο για τον πατέρα. Υπάρχουν επαφές και κείμενα από Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, κτλ. Το πιο ενδιαφέρον θέμα αποτελεί η έρευνα για ψευδείς καταγγελίες μητέρων προς πατέρα τη στιγμ'η του διαζυγίου για παρενόχληση-κακοποίηση που είναι σύνηθες στη χώρα μας.

ΠΑΤΕΡΑΣ: http://pateras.pblogs.gr
Ατομική προσπάθεια blog για συμπληρωματική ενημέρωση και ατομικές προσπάθειες μελών. Πολλά βίντεο.

FORUM ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ: http://groups.yahoo.com/group/goneas2005
Περισσότερα από χίλια άτομα επικοινωνούν καθημερινά από την επαφή αυτή. Εχουν προβληθεί τραγικές προσωπικές ιστορίες, ποίηση, δίδονται απαντήσεις σε ερωτήματα και οργανώνεται η δράση και οι συναντήσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες. Αποτελεί το εφαλτήριο της πανελλήνιας οργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤA group sygapa:
Ο ΣΥΓΑΠΑ έχει διαδικτυακή παρουσία στις ακόλουθες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK MYSPACE ZORPIA HI.5
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της οργάνωσης είναι: goneas2005@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: