13 Ιαν 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ TOY Βουλευτή Γιάννη Γ. Σκουλά

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Το θέμα της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων είναι θεσμοθετημένο στην Ελλάδα ήδη από το 1975. Φαίνεται ωστόσο ότι η ισότητα των δύο φύλων δεν τηρείται όταν στην περίπτωση των διαζυγίων όπου η δικαστηριακή πρακτική (εκτός εξαιρέσεων) δίνει πάντα την επιμέλεια των παιδιών στη μητέρα. Επιπλέον πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι ο πατέρας πολλές φορές αδυνατεί να δει τα παιδιά του για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και να περάσει μαζί τους μεγάλο χρονικό διάστημα από την στιγμή που την επιμέλεια τους της έχει η μητέρα.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια ζητάει να υπάρξει μια πραγματική ισότητα των φύλων στις περιπτώσεις των διαζυγίων και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την επιμέλεια των παιδιών και καταθέτει μια σειρά προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του οικογενειακού δικαίου.

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός

Κατόπιν αυτών

Είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείο να προχωρήσει στην αναθεώρηση των άρθρων του οικογενειακού δικαίου με τέτοιον τρόπο ώστε αφενός να υπάρχει πραγματικά η ισότητα των δυο φίλων μετά το διαζύγιο και αφετέρου να προστατεύεται η οικογενειακή ζωή αντί του γάμου όπως προβλέπεται στο υπάρχουν οικογενειακό δίκαιο.

Τρίτη 08/01/2008

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Γ. Σκουλάς


........................................................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: