9 Δεκ 2007

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας κατηγορήθηκε από την τέως σύζυγο ότι κακοποίησε σεξουαλικά την τρίχρονη κόρη του στη διάρκεια της επικοινωνίας του. Παρέμεινε προφυλακιστέος 6 μήνες έως ότου αθωωθεί. Δεν άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της μητέρας, τη συγχώρησε. Έχει άριστη σχέση με τα δύο του παιδιά, σήμερα 28 και 24 ετών. Οι γονείς επιστήμονες- καθηγητές. (Θεσσαλονίκη)

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας και μητέρα ιατροί. Η μητέρα κατηγόρησε τον πατέρα για κακοποίηση του παιδιού (ναρκωτικά, σεξουαλική, κτλ). Τα δικαστήρια με τελεσίδικες αποφάσεις (Εφετείο) αθωώνει τον πατέρα και καταδικάζει την μητέρα για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, ηθική βλάβη, κτλ. μόνο σε 24μηνη φυλάκιση και 20.000 Ευρώ αποζημίωση για το ανεπανόρθωτο κακό. Η μητέρα με το παιδί απομακρύνθηκε από τον τόπο και στερεί τον πατέρα 4 χρόνια την επικοινωνία του μ' αυτό. Σήμερα, το παιδί είναι 9 ετών. (Ηράκλειο)

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Παιδί 7 ετών. Οι γονείς μέτριας οικονομικής κατάστασης. Ο πατέρας κατηγορήθηκε για άγρια σεξουαλική βία εναντίον του παιδιού του με μήνυση αλλά όχι μόνο απαλλάχθηκε αλλά και ο πραγματογνώμονας ιατρός δήλωσε την έντονη αμοιβαία αγάπη παιδιού- πατέρα δίχως δόλο. Παρόλ’ αυτά, η μητέρα αρνείται την επικοινωνία πατέρα- παιδιού και συνεχώς καταδικάζεται από ποινικά δικαστήρια (σύνολο ποινής 30 μήνες. Τίποτε δεν εφαρμόζεται. Το παιδί έχει αποξενωθεί από τον πατέρα. Διασύρθηκε το όνομα όλων στη μικρή κοινωνία. Τρίκαλα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας δύο παιδιών σήμερα 17 και 12 ετών έχει αποξενωθεί από τα παιδιά του εξ αιτίας της συνεχόμενης παρεμπόδισης της επικοινωνίας του μ' αυτά από τη μητέρα. Διεκδικεί συνεχώς το δικαίωμα να είναι πατέρας, κάνει μηνύσεις για παρεμπόδιση της δικαστικής απόφασης επικοινωνίας και έχει καταθέσει πλήθος αναφορών σε εισαγγελείς ή και Άρειο Πάγο διότι δεν του ανακοινώνουν έγγραφα δικαστηρίου.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δύο γονείς καθηγητές. Είχαν τρία παιδιά. Ο πατέρας ήταν πολύ δεμένος με τα δύο πρώτα πριν γεννηθεί το τρίτο παιδί. Σε δυστύχημα όμως, σκοτώθηκε το δεύτερο παιδί και μόλις γεννήθηκε το τρίτο έδωσε όλη του την αγάπη, στοργή και ενασχόληση στο νέο- γεννηθέν. Η μητέρα ζήλεψε και ζήτησε διαζύγιο. Τότε, ο πατέρας απήγαγε το μικρό παιδί (7 ετών σήμερα) και εδώ και δύο χρόνια δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πρώην καπετάνιος, πολύ δεμένος με το μονάκριβο αγόρι του, δέχθηκε να ζει ακόμη και χωρισμένος στην ίδια οικοδομή (ιδιόκτητο σπίτι του) με την εν διαστάσει σύζυγό του παρόλο που αυτή ζήτησε να χωρίσουν. Το παιδί έχει προβλήματα, το ίδιο και όλο το περιβάλλον εξ' αιτίας της αναιτιολόγητης στάσης της συζύγου που θέλει να του στερεί την επικοινωνία με το παιδί τους.

Γνωρίστηκαν σε περίοδο διακοπών. Χώρισαν σε ένα χρόνο με παιδί ενός έτους. Η μητέρα έφυγε στη Χαλκιδική και ζει με τους γονείς της ενώ ο πατέρας στην Αθήνα όπου βρισκόταν και πριν η κατοικία τους. Δύσκολα βλέπει το παιδί του. Η μετακίνηση και η επικοινωνία δύσκολη διότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να του δίνει τη δυνατότητα να είναι πολλές συνεχόμενες ημέρες μαζί με το παιδί του λόγω απόστασης.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Στον Καναδά. Πατέρας Έλληνας, προσπάθησε να έχει την επιμέλεια των παιδιών του, να επικοινωνεί τακτικά και το μόνο που κατάφερε ήταν να εξοντωθεί οικονομικά και να επιστρέψει κατεστραμμένος στην Ελλάδα, μακριά από τα παιδιά του, σήμερα 22 και 25 ετών. Ήταν επιχειρηματίας με πολύ μεγάλη οικονομική άνεση. (Καρδίτσα).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας δύο παιδιών, σήμερα 14 και 16 ετών, χωρισμένος προ 12ετίας, επιδιώκει την επικοινωνία του με τα παιδιά του αδίκως. Η μητέρα προσπαθεί να αλλάξει το όνομα του αγοριού, προσπαθεί να το αποξενώσει από τον πατέρα. Δεν τηρείται καμία δικαστική απόφαση σχετική με την επικοινωνία με το δικαιολογητικό ότι τα παιδιά δεν επιθυμούν να δουν τον πατέρα. Οι δύο γονείς δεν έχουν ξαναπαντρευτεί. Η μητέρα έχει συγγένεια με δικαστικούς κύκλους. (Θεσσαλονίκη).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Παππούς και γιαγιά δεν μπορούν να βλέπουν τα εγγονάκια τους παρόλο που ζουν στο ίδιο χωριό. Η μητέρα βρίζει τη γιαγιά και ενοχοποιεί τον πατέρα, τον έχει κατηγορήσει για βία. Η ίδια μετακόμισε, ζει με άλλον και πατέρας και παππούδες χάνουν τα εγγόνια. Θάσος.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας που ξαναπαντρεύτηκε, οφείλει να δίνει διατροφή 500 Ευρώ στο παιδί του και 600 Ευρώ στην πρώην σύζυγο διότι αυτή δεν εργαζόταν. Ο ίδιος, είναι οδηγός φορτηγού, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, έχει μισθό 1200 Ευρώ, έχει δύο άλλα παιδιά και η νέα σύζυγός του δεν εργάζεται και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. (Βόλος).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας μένει στη Φλώρινα και πηγαίνει στην Αθήνα κάθε μήνα απ' όπου παίρνει το παιδί 3 ετών για μία συνεχόμενη εβδομάδα χάρη σε καλή δικαστική απόφαση. Το ίδιο και πατέρας που ζει στην Πάτρα, όταν του δίνει το δικαίωμα η απόφαση δικαστηρίου να φέρνει το παιδί η μητέρα στο πατέρα διότι αυτή μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα προσπαθεί να ελαττώσει τον χρόνο επικοινωνίας του πατέρα με το παιδί. Φλώρινα-Αθήνα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Παππούς και γιαγιά καταστράφηκαν οικονομικά (δικαστήρια), μαζί με τον πατέρα από την αγωνία να βλέπουν τα εγγόνια (δίδυμα). Η μητέρα είναι ακατάλληλη. Έχουν προσφύγει ακόμη και στον Άρειο Πάγο. Οι δικαστές προτίμησαν να αφήσουν τα παιδιά για δύο χρόνια σε ίδρυμα παρά να τα δώσουν στον πατέρα και στους παππούδες. Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας, παίρνει την επιμέλεια των δύο παιδιών του, 5 και 3 ετών με ασφαλιστικά μέτρα μόνο όταν καταλαμβάνει η αστυνομία την τέως σύζυγο με ματωμένα χέρια, στο σπίτι, με τα ανήλικα παιδιά και άλλο άτομο. Η κοινωνική λειτουργός έπαιξε σημαντικό ρόλο. (Αθήνα).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας, επιδιώκει να αποκτήσει την επιμέλεια των παιδιών του (αγοριών) 10 και 8 ετών διότι το περιβάλλον στο οποίο ζουν είναι ακατάλληλο. Η μητέρα ζηλεύει την άριστη ψυχική σχέση παιδιών πατέρα και εφευρίσκει τεχνάσματα και ψευδή επιχειρήματα για να κρατήσει την επιμέλεια μόνο για οικονομικό όφελός της. Κατηγορεί τον πατέρα για κακοποίηση των παιδιών, σεξουαλική παρενόχληση, αδιαφορία, κτλ. Αποδεικνύονται τα ψεύδη. Τα παιδιά παρακολουθούνται από παιδοψυχιάτρους με σοβαρές επιπτώσεις. Η μητέρα δεν έχει τελειώσει δημοτικό και ο πατέρας είναι καθηγητής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. (Θεσσαλονίκη).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας ψυχίατρος, μητέρα γιατρός. Στη Θεσσαλονίκη, η μητέρα κατηγόρησε τον πατέρα για παρενόχληση του παιδιού τους. Ο πατέρας αθωώθηκε αλλά η μητέρα έφυγε στη Καβάλα και ο πατέρας με δικαστική απόφαση δικαιούται (!) να δει το παιδί στον παιδότοπο 3 ώρες την εβδομάδα. Οι δίκες εναντίον της μητέρας για συκοφαντική δυσφήμιση όλο αναβάλλονται. Θεσσαλονίκη- Καβάλα

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Σε πατέρα – ελεύθερο επαγγελματία με εισοδήματα 10.000 Ευρώ ετησίως, με απόφαση δικαστηρίου εκδόθηκε διατροφή 2.600 Ευρώ για μητέρα και ένα παιδί. Σαν συνέπεια έρχεται η οικονομική του καταστροφή. Γίνεται κατάσχεση στα υπάρχοντά του και αδυνατεί να μετακινηθεί για να βλέπει το παιδί του. Η μητέρα είναι Εισαγγελέας.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας έχει δύο αποφάσεις (κόρη 5 ετών) για επικοινωνία εν ισχύ και δεν εκτελείται καμία. Την πάει αυτόφωρο, πάει όμως και αυτός μαζί γιατί του υποβάλει μήνυση για εξύβριση και απειλή. Αυτή βγαίνει αθώα και αυτός «τρώει» 7 μήνες!!! Φυλακή. Βλέπει το παιδί του μετά από 3 μήνες, έπειτα από παρέμβαση προέδρου πρωτοδικών. Η μητέρα έχει θείο που δουλεύει στα δικαστήρια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 500 χιλιόμετρα μακριά χωρίς να μπορεί να εκτελεστεί κάποια απόφαση (παλεύει 5 μήνες), αφού ζήτησε προσωρινή απόφαση για να βλέπει το παιδί του (δαπανώντας 400 Ευρώ) του δόθηκε απόφαση μόνο για τον μήνα Μάρτιο!!!(πλήρης κοροϊδία). Αναμένω νέα απόφαση. Πάτρα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας κατηγορήθηκε από τη μητέρα ότι κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί τους. Δικάστηκε στο μικτό ορκωτό και αθωώθηκε παμψηφεί Πέντε χρόνια κράτησαν τα δικαστήρια. Η μητέρα απαγορεύει την επικοινωνία και στρέφει το παιδί εναντίον του πατέρα (PAS). Μυτιλήνη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Νεαρή μητέρα 29 ετών με τρία παιδιά, φεύγει για το εξωτερικό όπου για ένα μήνα συνάπτει σχέση με άλλον. Από τη στιγμή της επιστροφής της εφευρίσκει κάθε τρόπο ανήθικο για να χωρίσει με δικό της όφελος. Ο πατέρας δεμένος ψυχικά με τα τρία του παιδιά και φοβερά ερωτευμένος δεν θέλει να χάσει τα παιδιά και τη γυναίκα του. Από την αγωνία του παθαίνει ψύχωση, κατάθλιψη και δεν μπορεί να αποδώσει ούτε στη εργασία ούτε στο κοινωνικό επίπεδο. Η μάνα τον απογυμνώνει οικονομικά και ηθικά διότι γνωρίζει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια (Φλώρινα).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Νέος, 30 ετών, ανύπαντρος, εργαζόμενος, παρατηρεί ανισότητες στον εργασιακό χώρο μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κοπέλα με ίσα προσόντα (ή και λιγότερα) από αυτόν, με θηλυκότητα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. Επίσης, στον ίδιο χώρο, η μητέρα ανήλικου τέκνου θα συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα από τον άνδρα. Οι ημέρες αδειών είναι πολύ περισσότερες για την γυναίκα παρά για τον άνδρα έστω και εάν είναι πατέρας. (Αθήνα).

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Κυρία, παντρεμένη και συγγραφέας, πιστεύει ότι τα φεμινιστικά κινήματα έφεραν αρνητικές αλλαγές στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχουν άλλα ερείσματα και καταβολές. Πιστεύει στην ανδρική εντιμότητα, και δέχεται ότι ένα μεγάλο μέρος των γυναικών ασχολούνται με κακίες, με κουτσομπολιά, με φιλαργυρία και ότι πρώτιστη μέριμνα της πολιτείας θα είναι να ασχοληθεί με τον αναλφαβητισμό αυτών ώστε με υψηλότερο πολιτιστικό επίπεδο και καλύτερη δικαιοσύνη θα αποφευχθούν οι ανήθικες πράξεις κάποιων γυναικών. Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας απήγαγε την δεκάχρονη κόρη του για πέντε μήνες διότι φοβόταν ότι η απόσταση (και η μητέρα) θα αποξένωνε το παιδί από αυτόν. Το παιδί δήλωσε επανειλημμένα ότι επιθυμεί να ζει με τον πατέρα διότι ενοχλείται από το περιβάλλον της μητέρας η οποία ξαναπαντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας αγωνίζεται να έχει την επιμέλεια της κόρης του για δέκα χρόνια αλλά η δικαιοσύνη δεν του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Το παιδί προτιμά τον πατέρα. Μόνο όταν γίνεται 14 ετών αποδρά από το σπίτι της μητέρας τρεις φορές. Οι εισαγγελείς, στην αρχή, προτίμησαν να κλείσουν στο κρατητήριο παιδί και πατέρα (μετά από μήνυση της μητέρας για απαγωγή) παρά να το δώσουν στον πατέρα. Τελικά, ένας εισαγγελέας, με προσωρινή διαταγή, δίνει το παιδί στον πατέρα. Κινδυνεύει άραγε ο εισαγγελέας που ξεπέρασε το κατεστημένο και τη νοοτροπία?. Αθήνα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πατέρας, γιαγιά, θείοι παλεύουν να πετύχουν την επιμέλεια του δεκάχρονου κοριτσιού το οποίο η μητέρα έστρεψε εναντίον τους (PAS). Μηνύσεις, αγωγές, εισαγγελείς. Τελικά, κάποιος εισαγγελέας παρενέβη και βοήθησε το παιδί να πάει με την οικογένεια του πατέρα.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Οικογένεια από την Ηλία με δύο παιδιά ζούσε στην Αθήνα. Ο πατέρας στέλεχος σε Goodys Αθηνών, αγαπά την οικογένεια, τα παιδιά και ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Στον κάτω όροφο της πολυκατοικίας ζουν και τα πεθερικά που μαζί με την γυναίκα του κατηγορούν καθημερινά τον πατέρα. Και όμως, επί επτά χρόνια, η σύζυγος απατούσε τον πατέρα και αποφάσισε να χωρίσει αφού του απέσπασε όλες τις οικονομίες του. Τον έδιωξε και έστρεψε τα παιδιά εναντίον του. Αυτός μετά από εγκεφαλικά και ψυχική κατάπτωση επανήλθε στην πατρίδα του και ζει μόνος με τους γονείς του. Τα παιδιά έχουν το σύνδρομο της αλλοτρίωσης (P.A.S.). Συνολικά νοσηλεύθηκε σε νευρολογική κλινική περίπου ένα χρόνο.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ

Αντιστρέφεται η επιμέλεια από την μητέρα στον πατέρα, διότι αποδείχθηκε ότι η μητέρα ψευδώς καταμήνυσε τον πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση της μικρής κόρης του 9 ετών, το έτος 2000.

Έδωσε πάραυτα μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας με τη μητέρα. Προηγήθηκαν επανειλημμένες παρεμποδίσεις στην επικοινωνία του πατέρα με το παιδί. οι δύο γονείς είναι καθηγητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: