8 Νοε 2007

espresso 7-11-07

Μπαμπάδες... χωρισμένοι ποτέ νικημένοι!







Φωνάζοντας συνθήματα όπως «μπαμπά, σ’ αγαπώ» και «δικαιοσύνη στους πατεράδες» περισσότεροι από πενήντα άντρες, μέλη του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια, συγκεντρώθηκαν χθες στις 6 μ.μ. έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας, στην οδό Πανεπιστημίου, για να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία της Πολιτείας και των φορέων να λύσουν το πρόβλημα των χωρισμένων πατεράδων και των παιδιών τους.

Οι μπαμπάδες σε... απόγνωση ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά τους και πιο δίκαιη αντιμετώπιση από τα ελληνικά δικαστήρια και τους δικαστικούς λειτουργούς. «Η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα είναι οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα στον τομέα του οικογενειακού δικαίου. Εχουμε ζητήσει επανειλημμένως από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας λάβει υπόψη, χωρίς αποτέλεσμα» είπε στην «Espresso» ο πρόεδρος του ΣΥΓΑΠΑ Νίκος Σπιτάλας.

Στο τελευταίο του διάβημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, πριν από τρεις βδομάδες, ο ΣΥΓΑΠΑ είχε στείλει ένα πενηντασέλιδο έντυπο με προτάσεις για την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, οι χωρισμένοι πατεράδες ζητούσαν την ύπαρξη οικογενειακού δικηγόρου και ειδικού οικογενειακού δικαστή, τη δημιουργία διαμεσολαβητή για τη μείωση του αριθμού των δικαστικών ενεργειών, την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τη μητέρα ύστερα από τρεις απαγορεύσεις στον πατέρα να δει το παιδί και τον ίσο καταμερισμό των εξόδων στην ανατροφή του παιδιού.

«Επίσης οι ενστάσεις μας στρέφονται κατά δικηγόρων που θίγουν την αντρική και πατρική αξιοπρέπεια των χωρισμένων πατεράδων» είπε καταλήγοντας ο κ. Σπιτάλας, ο οποίος προ ημερών είχε δεχτεί επίθεση από τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του, που του προξένησε σοβαρές σωματικές βλάβες. Η αθώωση του δικηγόρου από τον Δικηγορικό Σύλλογο μάλιστα είχε προκαλέσει τότε και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση.


MΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ espresso: www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: