8 Νοε 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Aγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου


Δεν σας ξεχάσαμε αλλά όπως καταλαβαίνετε ο αριθμός μας πολλαπλασιάζεται και δεν είναι εύκολη η διαχείριση των προβλημάτων των διαζευγμένων και των παιδιών τους.

Έχουμε ακούσει 23.000 ιστορίες βασανισμένων ανθρώπων (ανδρών, γυναικών, παππούδων, θείων, παιδιών, κτλ). Το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Κάτι πρέπει να αλλάξει. Ήλθε η ώρα.
Οι προτάσεις μας γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια, ετοιμάζουμε προτάσεις για το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και άλλα Υπουργεία (Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, Εσωτερικών, πολιτισμού, κτλ).

Τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αρχίζουν να ασχολούνται με το φαινόμενο 'Ελλάδα' επάνω στο Οικογενειακό Δίκαιο και τα πρωτοφανή γεγονότα, αποφάσεις, κτλ που εξάγονται από συμπεράσματα ερευνών που πραγματοποιούμε τόσο εμείς όσο και Πανεπιστήμια και άλλοι φορείς.

Την προσεχή Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητείται αγωγή κακοδικίας συνέπεια θεμάτων που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιούμε Συνέλευση, στις 9μμ, στο ξενοδοχείο Κλάριτζ της Ομόνοιας. Επίσης, στις 15 Νοεμβρίου γίνεται συζήτηση στο κέντρο δικανικών μελετών, στις 8μμ όπου θα παρουσιαστούν και οι θέσεις μας στο οικογενειακό δίκαιο.

Όλοι γνωρίζουν ότι η βία που προκαλούν οι αποφάσεις επιμέλειας έχουν σοβαρές συνέπειες στα παιδιά. Οι δικηγορικοί σύλλογοι, παρόλο που έχουμε ζητήσει συνδρομή και συνεργασία δεν ανταποκρίθηκαν. Αντίθετα, επιτίθενται σε δικηγόρους που μας προστατεύουν και καλύπτουν συκοφάντες και δικηγόρους που επιθυμούν τη διάλυση οικογενειών και καταστροφή παιδιών.

Μόνο το παράδειγμα του Προέδρου μας ο οποίος χτυπήθηκε, συκοφαντήθηκε από δικηγόρο και ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να επιτίθεται στο σύνολο του έργου του ΣΥΓΑΠΑ ανενόχλητος δίνει εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και του όλου συστήματος. .

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι δικαστές δεν φταίνε για τις αποφάσεις που δίνουν πάντα δίκαιο σε κάθε μητέρα και αδικούν τον πατέρα αλλά υπάρχει υπευθυνότητα των κακών δικηγόρων που τους επιτρέπεται να συγγράφουν και να λένε ψεύδη δήθεν εκπροσωπώντας την πελάτισσα. Ας εκτελούνται οι Κώδικες Δεοντολογίας και ας τιμωρούνται από τον Νόμο οι κακοί δικηγόροι και ας επαινούνται οι καλοί. Το θέμα θα προχωρήσει διότι υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα και ευρωπαϊκοί κανόνες και νόμοι.

Εμείς συνεχίζουμε το κοινωνικό μας έργο με τις καλές μητέρες, γιαγιάδες, θείες, φοιτήτριες και συζύγους που εθελοντικά συνεισφέρουν για το καλό των παιδιών των διαζευγμένων.
Ετοιμάζουμε ημερίδες στη Λάρισα (12/12/2007), στο Βόλο (13/12/2007), στη Πάτρα, στο Ηράκλειο, κτλ.

Η δράση μας έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδος και συνεργαζόμαστε με παρεμφερείς οργανώσεις του εξωτερικού.

Στη Βέροια, Καβάλα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν προσυνεδριακές διεθνείς δι-ημερίδες και συνέδρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: