15 Οκτ 2013

Η κατάθλιψη στους διαζευγμένους. Παράδειγμα ο Λάμπης Λιβιεράτος

Η κοινωνία τώρα ευαισθητοποιείται, αφού ο ΣΥΓΑΠΑ (www.sos-sygapa.eu) το διατυμπανίζει πλέον των 10 ετών, με επιστημονικές έρευνες.

Το διαζύγιο είναι θάνατος για τους ευαίσθητους άνδρες (και είναι πολλοί).

Λάμπης Λιβιεράτος: Η πρώτη συνάντηση με τα παιδιά μετά την απόπειρα (Nassos blog)

Η περιπέτειά του Λάμπη ταρακούνησε για τα καλά όλη τη Showbiz. Ακόμη κι εκείνοι που δεν τον χώνευαν ή είχαν παρεξηγηθεί μαζί του, στην είδηση της απόπειρας έσπευσαν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάστασή του....
Η προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του… η νοσηλεία… η επανένταξη. Τίτλοι που μπορεί να ερεθίζουν δημοσιογραφικά αλλά την ίδια στιγμή κρύβουν πολλά μυστικά. Η Newsbomb αύριο φέρνει στο φώς μέρος των μυστικών του καλλιτέχνη αλλά και την συνάντησή με τα παιδιά του.
Ακόμη κι εκείνοι που δεν τον χώνευαν ή είχαν παρεξηγηθεί μαζί του, στην είδηση της απόπειρας έσπευσαν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάστασή του. Διαβάστε περισσότερα στο http://blogs.gossip-tv.gr/nassos/apopsi/lampis-livieratos-h-prweth-s%CE%B1%CF%83%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B4ynanthsh-me-ta-paidia-meta-thn-apopeira/#more
Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/282485/lampis-livieratos-i-proti-synantisi-me-ta-paidia-meta-tin-apopeira-nassos-blog#ixzz2hmwGQZPo
Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΑΔΑΜ
«Αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτώ», είπε ο Λάμπης όταν είδε τη φωτογραφία της Εύης Αδάμ σε ένα περιοδικό. Μερικές νύχτες αργότερα το είπε και στην ίδια όταν τη συνάντησε στις «Χάντρες».
Ο έρωτας τους έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο. Οι διακοπές τους στα νησιά καταγράφονταν καρέ καρέ από τους παπαράτσι.
«Ήταν ο ωραίος και η ωραία. Το τοπ μόντελ τα 'φτιαξε με το ποπ είδωλο, τι πιο φωτογενές απ΄ αυτό;», λέει γνωστή τραγουδίστρια.
«Ήταν πάρα πολύ ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο. Από την αρχή ένιωσαν πολύ μεγάλη αγάπη και γι΄ αυτό αποφάσισαν να παντρευτούν», λέει φίλη της Εύης, η οποία μετά τον ρομαντικό γάμο στην Ίο, έγινε μάρτυρας των ομηρικών καβγάδων του ζευγαριού. Διαφορετικοί χαρακτήρες, ζήλευαν πολύ ο ένας τον άλλο και το έδειχναν με όλους τους τρόπους.
«Η Εύη είναι πολύ σοβαρή και μετρημένη. Ο Λάμπης πολλές φορές τη φώναζε αστειευόμενος «φράου». Εκείνος είναι πιο χύμα, αυθόρμητος, παιδί της παρέας και του χαβαλέ» λέει φίλος του Λάμπη. Ο γάμος τους πέρασε κρίσεις. Η βαθιά αγάπη τους όμως και οι δυο κόρες τους, τους κράτησαν μαζί για πολλά χρόνια.
«Εμείς πάνω απ' όλα είμαστε οικογενειάρχες. Ο αριθμός στο κεφάλι μας είναι το 4. Είμαστε 4 άνθρωποι, όχι 2 και θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό το 4 να είναι συμπαγές» έχει πει η Εύη.
«Έμειναν μαζί πολύ περισσότερο καιρό απ΄ ότι θα έμεναν άλλοι. Είχαν φτάσει στο όριο, αλλά έκαναν υπομονή για τις κόρες τους», λέει φίλη της Εύης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ τα Χριστούγεννα του 2011 τους βρήκαν να αλληλοαπειλούνται με μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους, ενώ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το πέρασαν με τα παιδιά τους. Μαζί πέρασαν και την Πρωτομαγιά του 2012 παρότι το διαζύγιο τους είχε ήδη εκδοθεί.
«Κάνουν πολλά για το χατίρι των παιδιών τους οι άνθρωποι», λέει φίλη της Εύης, ενώ φίλοι του Λάμπη λένε ότι την αγαπάει ακόμη και ότι θα ήθελε πολύ να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να κάνουν μια καινούργια αρχή.
«Γι΄ αυτό στις συνεντεύξεις του μπερδευόταν όταν τον ρωτούσαν για την Εύη. Δεν είναι ότι ήθελε να πει ψέματα απλά και ο ίδιος ήταν μπερδεμένος», λέει στενός του φίλος.
«Για την Εύη το θέμα έχει κλείσει. Έχει ήδη προχωρήσει παρακάτω στη ζωή της», απαντάει φίλη της Εύης.
«Θέλει δύναμη να ξυπνάς σε ένα σπίτι που είναι άδειο» είχε πει ο ίδιος βουρκωμένος σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Ελένη Μενεγάκη.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ο Λάμπης αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να εγκαταλείψει το τραγούδι και τα νυχτερινά κέντρα. Άνοιξε ένα μαγαζί στην Αγία Παρασκευή και λέγεται ότι είχε αναλάβει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, ενώ νωρίτερα είχε κάνει και διάφορα ανοίγματα παίρνοντας ένα μεγάλο δάνειο. Η οικονομική κρίση που ήρθε στο μεταξύ έκανε τα πράγματα χειρότερα.
«Χάλασε η ψυχολογία του. Άρχισε να νιώθει ότι έχει αποτύχει. Το περιβάλλον του δεν τον βοήθησε πολύ», λέει φίλος του.
«Ο Λάμπης είναι απ΄ αυτούς τους τύπους που έχεις γενέθλια και σου κάνει δώρο μια μηχανή, που λες ότι χρειάζεσαι δανεικά και βγάζει από την τσέπη του ότι έχει και στο δίνει» λέει άλλος φίλος του.
«Ο Λάμπης πρέπει να κάνει τις εμπειρίες του τραγούδια» λέει γνωστή τραγουδίστρια που ήταν ερωτευμένη μαζί του στα πρώτα του βήματα και καταλήγει: «Το χρωστάει στον εαυτό του».
Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Το 2012 είχε νοσηλευτεί για ένα μήνα περίπου στο νοσοκομείο Σωτηρία με βαριά κατάθλιψη, με την οποία δίνει σκληρή μάχη μέχρι και τώρα.
Ο Λάμπης Λιβιεράτος είχε αποκαλύψει στο Πρώτο Θέμα:
«Ζήτησα μια ιατρική βοήθεια όπως χιλιάδες κόσμος. Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του γιατρού μου, και δική μου πρωτοβουλία. Πάρα πολλοί άνθρωποι πια παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Δεν είναι σπάνιο, ούτε ασυνήθιστο. Έτσι έγινε και με μένα. Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μου. Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και τη ζήτησα. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, είμαι μια χαρά».
Για την αυτοκτονία του αδελφού του είχε πει: «Είμαι καλά, το παλεύω, αλήθεια. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος για όλους. Προσπαθώ να δω τα πράγματα με ψυχραιμία για ν΄ αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Θα τα καταφέρω και θα σταθώ στα πόδια μου».
O ψυχίατρος, του, όπως είχε αναφέρει το δημοσίευμα, του συνέστησε πρώτον να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, και δεύτερον να κόψει κάθε επικοινωνία με την πρώην σύζυγο του καθώς δυσκολευόταν να χωνέψει πως η πρώην σύζυγος του προχώρησε τη ζωή της με άλλον άνδρα. Όσο για τους φίλους που του στάθηκαν είπε: «Είχα μεγάλη βοήθεια. Οι φίλοι μου, μου στάθηκαν πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων».
Ενώ αναφερόμενος στην Εύη Αδάμ, είχε πει: «Κάνει κι εκείνη ο,τι μπορεί. Όπως κι εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: