22 Οκτ 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

(Κοινοποίηση στη www.zougla.gr )

Με αφορμή την επιστολή της Δημάρχου Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου στον κ. Τριανταφυλλόπουλο έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

1) Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρει η κ. Δήμαρχος τηρώντας το δόγμα ότι ‘τίποτα κακό δεν θα επιτρέψει να ακουστεί και γραφτεί για την Βέροια’, «μαλώνει» τον κ. Τριανταφυλλόπουλο επειδή κατά την άποψη της ασχολήθηκε αργά με το θέμα της εξαφάνισης του Άλεξ, άρα δεν έχει δικαίωμα να ασχοληθεί με το θέμα εσαεί.

Σε κάποιο σημείο της επιστολής αναφέρει: « Όλοι οι σύλλογοι εθελοντών που υπήρχαν, αλλά και αυτοί που είναι γεννήματα των γεγονότων και της νέας εποχής ( "Πρωτοβουλία για το Παιδί " , " Έρασμος ") συνεργάζονται με τις Δομές του Δήμου. Η σκύλευση της πόλης πρέπει να σταματήσει. Όποιος θέλει να βοηθήσει, ιδού η Βέροια.».

2) Εδώ θέλουμε να της θυμίσουμε το τελευταίο πρόσφατο περιστατικό που αυτοκτόνησε ένας γέροντας που ζούσε μόνος του και ενώ ενημερώθηκαν οι «δομές» της κ. Δημάρχου δεν «προλάβανε» λέει να προσφέρουν βοήθεια στον άτυχο άνδρα. Έτσι ακριβώς γράφτηκε στον τοπικό τύπο.

Να της θυμίσουμε τους ζητιάνους στους ποιο κεντρικούς δρόμους της Βέροιας και κάποιες «μητέρες» περιφερόμενες με βρέφη στην αγκαλιά τους προκειμένου να ερεθίσουν τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα των περαστικών ζητώντας ελεημοσύνη. Να της θυμίσουμε τον καταυλισμό των τσιγγάνων μέσα στην Βέροια που ζούνε άνθρωποι και μάλιστα μικρά παιδιά σε άθλιες από κάθε άποψη συνθήκες. Οι «δομές» σας δεν τα βλέπουν αυτά;

Οι «δομές» της κ. Δημάρχου είναι ενημερωμένες; Ή έχουνε αντιλήψεις αναχρονιστικές και περίεργες του τύπου: ‘ο άνδρας είναι μόνο βίαιος’, ‘υπάρχουν οικογενειακά δικαστήρια’, ‘υπάρχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες για να βοηθήσουν τον δικαστή να βγάλει ποιο δίκαιη απόφαση’, ‘εκτελούνται δικαστικές αποφάσεις για επικοινωνία γονέα με το παιδί του’, κλπ. Που όλα είναι αναληθή και αποπροσανατολίζουν τους οικογενειάρχες και το ένα εκατομμύριο διαζευγμένων.

Το κάλεσμα της: «Όποιος θέλει να βοηθήσει, ιδού η Βέροια» σημαίνει ‘μη λέτε τίποτα’;

Κυρία Δήμαρχε, σε άλλες χώρες ευνομούμενες θα έψαχναν και θα έκαναν τα πάντα για ένα τέτοιο πρόβλημα (την εξαφάνιση του Άλεξ ) που συγκλόνισε παγκόσμια. Στην χώρα μας και ειδικότερα στην πόλη μας λέμε τι «κάναμε», από εκεί και πέρα κανένας δεν έχει το δικαίωμα σχολιασμού ή αντίθετης άποψης. Ή συμφωνείς ή δεν διαφωνείς. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν δηλαδή στις φωτιές του καλοκαιριού ήτανε στην Βέροια και οι «δομές» σας ρίχνανε ένα κουβά νερό κατά την άποψη σας κ. δημαρχε θα κάνανε το καθήκον τους, δεν μπορούμε να μιλήσουμε να σχολιάσουμε. Δεν πρέπει να γίνουν τηλεοπτικές εκπομπές. Μόνο με την σιωπή βοηθάει κάποιος σε όποιο πρόβλημα στην πόλη μας; Αλλιώς γίνεται σκύλευση της πόλης. Αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη του πρώτου πολίτη της πόλης μας.

Λέτε για «πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις ( ολόκληρο το 2008 ), αλλά κυρίως με την δημιουργία Δικτύου για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο, των κακοποιημένων γυναικών, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων». Σας υπενθυμίζουμε ότι προσπαθήσαμε μια ομάδα δέκα ατόμων (ανδρών-γυναικών) του ΣΥΓΑΠΑ να βοηθήσουμε στην κίνηση για την κακοποίηση και μας διώξατε (είσασταν λιγότεροι εθελοντές από εμάς). Μας συκοφαντήσατε, δεν θέλατε ενημέρωση και συνεργασία. Αυτές είναι οι μέθοδοί σας.

Σήμερα με έκπληξη διαβάζουμε στην επιστολή σας στον κ. Τριανταφυλλόπουλο «για την προστασία των παιδιών» Βλέπουμε λοιπόν στην επιστολή σας αυτή ότι βάζετε και την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο. Όμως στην συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο για την δημιουργία Δικτύου ήταν μόνο για την κακοποιημένη γυναίκα και την γυναίκα σε κίνδυνο. Στην ένσταση μας ότι πρέπει να συμπεριληφθούν όλοι οι άνθρωποι, άνδρες γυναίκες παιδιά με προτεραιότητα στα παιδιά η απάντηση ήταν ότι ο Δήμος είναι φτωχός δεν έχει κονδύλια και οι «δομές» σας έκριναν ότι πρέπει να ξεκινήσουν από την κακοποιημένη γυναίκα εξασφαλίζοντας μάλιστα κάποια κονδύλια, χώρο για την φιλοξενία και προτείνανε ανεπιφύλακτα σε μια γυναικεία οργάνωση ( Έρασμο)την πρωτοκαθεδρία για την διαχείριση όλων αυτών. Και ενώ βιντεοσκοπούνταν όλα αυτά ξαφνικά μετά από ώρα κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει κάμερα, άρπαξαν το καταγραμμένο υλικό και απαγόρευσαν την συνέχιση της βιντεολήψεις γιατί μάλλον δεν βόλευε. Κάνετε κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, οργανώνεται αθλητικές εκδηλώσεις και νομίζετε ότι λύσατε το πρόβλημα;

Λέτε: «Μας έτυχε η πρώτη μεγάλη συμφορά στην χώρα - αποτέλεσμα της παιδικής βίας και εγκληματικότητας. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα αναζητώντας λύσεις.» Αλήθεια αυτό το εννοείτε; Εμείς ζούμε σε άλλη χώρα ή σε άλλη πόλη; Σας ενοχλεί που ήμασταν οι πρώτοι; Σας βεβαιώνουμε ότι είναι θέμα χρόνου να ξανασυμβούν τα ίδια και ακόμα χειρότερα. Σαν αυτά που ακούμε ότι συμβαίνουν σε κάποιες άλλες χώρες μακρινές, που μπαίνουν στα σχολεία ανήλικοι και σκοτώνουν παιδιά και καθηγητές και εσείς θα έχετε διαπιστώσει το πρόβλημα. Διαπιστώνεται ότι είναι αποτέλεσμα της παιδικής βίας και εγκληματικότητας. Και; Τι φταίει για αυτό; Τι στοιχεία έχετε κ. δήμαρχε για την παιδική βία και εγκληματικότητα στην Βέροια; Πόσα παιδιά από αυτά είναι από χωρισμένους γονείς; Ξέρετε; Σας λέει τίποτα;

Πόσα παιδιά είναι στις φυλακές ανηλίκων και είναι παιδιά από χωρισμένους γονείς ξέρετε; Σας λέει τίποτα;

Σας ενημερώσαμε και εσάς και τις «δομές» σας ότι για εμάς δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ανήλικα παιδιά (θύμα και θύτες) είναι παιδιά από διαλυμένες οικογένειες. Όμως ούτε εσάς ούτε τις «δομές» σας συγκίνησαν αυτά. Απλά δεν το βλέπετε και νομίζετε ότι λύσατε το πρόβλημα.

Σας είπαμε και σας λέμε ότι ο μηχανισμός και το σύστημα λειτουργεί σε βάρος του άνδρα πατέρα και κατά συνέπεια κατά του παιδιού και της οικογένειας απομακρύνοντας τον πατέρα από τα παιδιά. Αντί να μας στηρίξετε και μας βοηθήσετε γιατί δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τα δικά μας δικαιώματα αλλά και τον παιδιών μας το μέλλον αυτού του τόπου, μας έχετε απέναντι ως αντίπαλους ως εχθρούς.

Ξέρετε, υπάρχουν και πατέρες άνδρες που χρειάζονται προστασία και είναι κακοποιημένοι. Μην σας φαίνεται περίεργο.

Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια.

Το ανθρώπινο είδος δεν αποτελείτε μόνο από γυναίκες.

Το ανθρώπινο είδος αποτελείται από άνδρες γυναίκες παιδιά.

Κανένα φύλο δεν εξαιρείται από την άσκησης βίας. Υπάρχουν μελέτες που μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες του ΣΥΓΑΠΑ.


ΣΥΓΑΠΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: