30 Σεπ 2008

Στεφανίδου “Αξίζει να το δεις”

Με αφορμή εκπομπές της κυρίας Στεφανίδου “Αξίζει να το δεις” στον τηλεοπτικό σταθμό αντ1 θα ήθελα να κάνω τα εξής σχόλια.

Τελευταία η εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου ασχολείται με θέματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια. Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα λέγονται στα θέματα που επιλέγουν οι υπεύθυνοι της εκπομπής με την διαφορά ότι είναι κατά κύριο λόγο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες πατέρες και εξηγούμαι.

Σε παλαιότερη εκπομπή είχε την πολύ συγκινητική ιστορία μιας μητέρας η οποία προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την κόρη της που ήταν αποξενωμένη και δυστυχώς παρά την παρέμβαση της εκπομπής φάνηκε το παιδί της να μην συγκινείται.

Πραγματικά είναι ένα θέμα που πονάει χιλιάδες πατέρες γονείς που αποξενώνονται από τα παιδιά τους όμως ήταν μια καλή ιστορία και ίσως να ήταν τυχαίο το ότι επέλεξαν μια γυναίκα μητέρα γονιό για να αναδείξουν το θέμα που πονάει πολλούς γονείς κατά κύριο λόγο πατέρες.

Έρχεται με άλλη εκπομπή της που προσπαθούσε μια μητέρα να πάρει τα παιδιά της γιατί έτσι έλεγε η δικαστική απόφαση και δεν μπορούσε να γίνει εκτελεστή πάλι συμπτωματικά η εκπομπή αφορούσε γυναίκα μητέρα γονιό.

Έρχεται με μια άλλη εκπομπή της που ασχολείται με την περίπτωση της Κω με την αρπαγή ανηλίκου που βέβαια εκεί ασχολήθηκε και η υπηρεσία που σχετικά πρόσφατα λειτουργεί AMBER ALERT αναζητώντας την μικρή Ζαχαρένια και καλώς την αναζητούν και καλώς ασχολήθηκε η εκπομπή. Πάλι συμπτωματικά αφορούσε γυναίκα μητέρα. Έρχεται και η εκπομπή της στις 22-9-08 με γυναίκες οι οποίες είναι κακοποιημένες συγκεκριμένα καμένες με οξύ από άνδρες στο πρόσωπο. Βέβαια τα περιστατικά αφορούσαν μια άλλη χώρα με άλλη νοοτροπία άλλη κουλτούρα αφήνοντας αυτά τα εγκλήματα ατιμώρητα και κατά συνέπεια επαναλαμβανόμενα. Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στο Πακιστάν. Οι συγκεκριμένες τρομερές εικόνες με τα παραμορφωμένα πρόσωπα υπήρχαν και στην ελληνική οικογένεια σε άλλες εποχές με άλλα πρόσωπα. Ήταν τότε που οι γυναίκες ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκδικηθούν έναν άντρα και του έριχναν βιτριόλι στο πρόσωπο και μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι ζούνε ακόμα με παραμορφωμένα πρόσωπα γιατί τις «γέλασε». Όμως δυστυχώς ακόμη και αυτό που στην ιστορία του τόπου μας και στο υποσυνείδητο μας πέρασε σαν κακοποίηση της γυναίκας προς τον άνδρα (μέχρι και σε ελληνικές ταινίες έχει αποτυπωθεί και σίγουρα αν κάποιος δημοσιογράφος ερευνήσει θα βρει άνδρες καμένους με οξύ από γυναίκες) η συγκεκριμένη εκπομπή προσπαθεί να το περάσει σαν κακοποίηση του άνδρα προς την γυναίκα περιφέροντας ανήμπορα πλάσματα για του λόγου το αληθές. Είναι κρίμα να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης ανθρώπινες υπάρξεις για να εξυπηρετήσουν σκοπούς γυναικείων οργανώσεων που απλόχερα δίνει βήμα η συγκεκριμένη εκπομπή ώστε να περάσουν την θέση τους που είναι όπου βία= άνδρας.

Αν θέλει η συγκεκριμένη εκπομπή να ενημερώσει και παράλληλα να διαμορφώσει την κοινή γνώμη δεν έχει παρά να καλεί σε τέτοιες εκπομπές και οργανώσεις που εκπροσωπούν τους άνδρες και τους πατέρες που κατά την άποψη τους είναι οι εγκληματίες οι βίαιοι ώστε ο τηλεθεατής να είναι ποιο ολοκληρωμένα ενήμερος αλλιώς ο τίτλος που θα πρέπει να έχει η συγκεκριμένη εκπομπή είναι “αξίζει να παραπληροφορηθείς;”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ




Watch sygapa STEFANIDOY KAMENES GIKEKES 22-9-08.avi in Webisodes, News Online, and Family Videos | View More Free Videos Online at Veoh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: