30 Ιαν 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.

Δελτίο Τύπου - 30/01/2008


Η πρόσφατη αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης 7χρονου παιδιού από τον πατέρα του, στο νομό Ηρακλείου, προκάλεσε σε όλο το λαό αισθήματα οργής και αγανάκτησης. Το έγκλημα διεπράτετο επί χρόνια και οι γείτονες, όποτε αντιλαμβανόντουσαν πως το παιδί δυστυχούσε, ειδοποιούσαν τις Υπηρεσίες Πρόνοιας για να παρέμβουν.

Επειδή η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, στο πρόγραμμα κατά της παιδικής κακοποίησης, κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση πως «Τα παιδιά σπάνια κακοποιούνται μόνο μια φορά. Η αποκάλυψη της παιδικής κακοποίησης μπορεί να προλάβει την επανάληψη της» και προτρέπει «Αν έχετε αντιληφθεί ή έχετε λόγο να υποψιάζεστε ότι ένα παιδί είναι θύμα παραμέλησης, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης, πρέπει να αναφέρετε την υπόθεση για περαιτέρω έρευνα στην Εισαγγελία Ανηλίκων», συμπεραίνει κανείς πως οι αρμόδιες υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έχουν ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν σε βάρος του παιδιού, αφού οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στις επιταγές του νόμου και της συνείδησης τους.

Για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α (Σύλλογος για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια) έδωσε οδηγία στην Επιτροπή Επεξεργασίας Νομικών Θεμάτων του συλλόγου, να διερευνήσει το θέμα της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκόμενων θεσμικών οργάνων και με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Επίσης, αποφασίστηκε να απευθυνθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο του νομού Ηρακλείου για να δράσουν από κοινού, αφού κύριος σκοπός και μέλημα του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α είναι να υπεραμύνεται της ανδρικής τιμής και να προστατεύει τον πολυτιμότερο Εθνικό μας πλούτο που είναι τα παιδιά μας.

Για τον Σύλλογο
Νίκος Σπιτάλας
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: