22 Οκτ 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. διαμαρτύρεται έντονα για την αδιαφορία της Πολιτείας και των φορέων ώστε να λύσουν το πρόβλημα των χωρισμένων και των παιδιών τους (ένα εκατομμύριο).


Θίξαμε το θέμα από επιστημονικής απόψεως, από κοινωνικό και οικονομικό κόστος, από ψυχολογική άποψη παιδιών και ενηλίκων, από ανθρώπινα δικαιώματα και νομικής πλευράς, αλλά αποφεύγουν όλοι να θίξουν ένα τόσο σοβαρό θέμα λόγω πολιτικού κόστους.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό (ανδρών και γυναικών) και με την πάροδο του χρόνου οξύνεται.

Τα σοβαρά γεγονότα φόνων μεταξύ συζύγων, σε παιδιά από αφορμή το διαζύγιο, τα προβλήματα της παραβατικότητας ανηλίκων, των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των παιδιών των διαζυγίων δεν συγκινούν κανένα. Η αποξένωση εξ αιτίας των δικαστικών αποφάσεων και η ολική οικονομική καταστροφή των πατεράδων αφήνει παντελώς ανέγγιχτους τους πολιτικούς οι οποίοι αγωνίζονται για βουλευτικούς θώκους και οικονομικά συμφέροντα.


Η έκρηξη που προβλέπεται από αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου, κατά δικαστών ή και η προσφυγή σε δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν τους αφορά.
Περιμένουν να θρηνήσουμε και άλλα θύματα. H βία μεταφέρεται από τις δικαστικές αποφάσεις.
Η απόπειρα κατά του Προέδρου μας από δικηγόρο (που του προξένησε σοβαρές σωματικές βλάβες) πέρασε απαρατήρητη και είναι καιρός να αναδειχθεί το πρόβλημα με σοβαρότητα. Το περιβάλλον να μη καταστραφεί, αλλά ούτε και ανθρώπινες ζωές να χαθούν εξ αιτίας της άδικης νοοτροπίας των δικαστηρίων στα διαζύγια.
Οι καταστάσεις πλέον είναι ανεξέλεγκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: